B8 csapatotthon


Kíváncsi vagy hol tart most a projekt? Látogasd meg a B8 krónika oldalunkat a legújabb bejegyzésekért

Ugrás az oldalra 


 A projekt háttere

 

Cserkészcsapatunk 1989-ben történt újjáalapítása óta a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban végzi működését. A 2016-os évben világossá vált, hogy a jelenlegi, bőven 200 fő feletti csapatlétszám, valamint az iskola egyre növekvő helyigénye szükségessé teszi egy önálló csapatotthon kialakítását, lehetőség szerint eddigi működési helyünk közvetlen közelében, Szentimrevárosban. 

Újbuda Önkormányzata segítőkészen állt a kialakult helyzethez, nagyon kedvező feltételekkel még abban az évben rendelkezésünkre bocsátott egy 150m2-es szuterén helyiséget a Móricz Zsigmond körtértől pár perc sétával elérhető Bercsényi utcában. Az ingatlan állapota azonban nem tette lehetővé azonnali beköltözéshez, így felújítását két ütemben terveztük.

Az első ütem

A Vidra őrs tagjai a cserkészotthon bejárata előtt

Felújítási munkálataink első ütemében tábori felszereléseink elhelyezésének nagyon égető problémáját orvosoltuk. 2016 novemberében tartott csapatestünkön a szülői közösség nagylelkű adakozásának, valamint a Zöld Liliom Alapítvány támogatásának hála sikerült elegendő forrást teremteni az alapszintű közművesítésre, a takarításhoz, állapotrendezéshez szükséges eszközök megvásárlására. Cserkészeink heteken keresztül délutánonként segítették a folyamatokat hol a bejáratot elérhetetlenné tévő növényzet visszaszorításával, hol az eldugult kerti lefolyók takarításával, vagy éppen az elektromos hálózat megtervezésével és kialakításával. Munkánk eredményeként a nyári tábor után már minden felszerelésünk az új csapatotthon raktárában kezdte meg téli álmát. 

A második ütem

A csapatotthon felújításának második ütemét 2018-ra tervezzük. Ez az ütem a munka oroszlánrésze, hiszen itt lesz igazán a csapat otthona ez a helyiség. Az első ütemben felújított raktáron kívül négy helyiségünk vár még teljes megújulásra, valamint szükséges az elavult vizesblokk alapjaiban történő felújítása, cseréje. Ennek az ütemnek része a fűtési rendszer megtervezése és kialakítása, valamint az elektromos hálózat legnagyobb részének cseréje, újratervezése és kivitelezése. A munkálatokat lebonyolító önkéntes projektcsapat terveink szerint 2018 márciusában állt fel és kezdte meg munkáját.